Sådan vælger du den rette racercykel

Har du behov for en ny racercykel? Eller har du lyst til at prøve dig af med landevejscykling? Så får du her en guide til, hvordan du vælger den helt rette racercykel i forhold til netop dine behov. Der findes mange forskellige racercykler på markedet, og det kan derfor være svært at vælge. Du bør dog se det som en mulighed for, at du kan finde en racercykel passende til dine krav og behov. Der findes cykler i carbon og aluminium, og modellerne i carbon vil oftest være en smule dyrere sammenlignet med aluminium. Her får du også en lettere cykel i solidt materiale.

Læg et budget

Det er vigtigt ved valg af racercykel, at du lægger et budget for, hvor meget du vil bruge på racercyklen. Det er nemlig altid muligt at bruge mere, da du blot får flere funktioner, bedre dele osv. Ved så at lægge et budget har du en mængde af produkter, du kan vælge imellem, og du kommer ikke til at bruge flere penge, end du har budget til. For at øge dit budget kan du låne til det – lån penge rentefrit 30 dage.

Find den rette størrelse

Størrelsen for racercyklen er særdeles vigtig. Du vil sidde mange timer på cyklen, hvorfor det er vigtigt, at du sidder ergonomisk korrekt. Sidder du forkert på cyklen, vil du fremprovokere smerter eller skavanker, som kan være meget problematiske på dine ture. For at undgå det skal du naturligvis indstille cyklen korrekt, men det er samtidigt essentielt at finde den rette størrelse.

Cyklen må helst ikke være for stor, da det så kan være svært at styre den, mens der også kan være problemer med at nå en optimal position i forhold til styret og pedalerne.

Sørg for at afstemme udseendet

Hvis du vælger at investere forholdsvist stort i en racercykel, er det også vigtigt, at udseendet tilfredsstiller dig. Det skal passe til de ønsker, du end måtte have hertil. Der skal det spille med farvekombinationerne, og det skal være farver, der klæder dig, så du også i det henseende føler dig godt tilpas på cyklen.

You may also like