Handelshøjskole: Er det virkelig nødvendigt?

Skolen generelt er blevet en meget mere forventes og i min forbindelse afsatte ting end det var tidligere. Så er det ingen overraskelse, at spørgsmålet om nødvendigheden af Handelshøjskolen kommer op temmelig regelmæssigt. Hvad overrasker mig er, at folk, der er business minded er så let svajede til at tro, at formel uddannelse i business (kvalitet som jeg ofte spørgsmålet) er nødvendigt at gøre det i hurtigt tempo virksomhed, der kommer med en stadig mere globaliseret marked og den information alder, at vi lever i. Spørgsmålet er stadig, dog, og jeg ønsker at påpege to ting, der vil forhåbentlig besvare den. De er myter business school, der nævnes ofte, men lidt beviser til at bakke dem op.

Først er, at du får en uddannelse i business school, der vil forberede dig til den virkelige verden. Det er min påstand, men at du virkelig ikke lærer hovedparten af hvad det tager for at trives i business sidde i et klasseværelse, lytte til foredraget. Hvad du lærer er sproget i business, således at du kan samle ting op hurtigere men lære sproget hurtigere en begrundelse for den tid og bekostning af formel uddannelse. Jeg vil indrømme, at de fleste mennesker, der går gennem business school har en let overgang ind i den virkelige verden men min påstand er stadig at det er ikke fordi de sad gennem klasse. Den måde handelshøjskoler har sluppet af sted med dette er, at de kræver deres studerende at gøre praktikophold.

Dette er virkelig en flår når du tænker på, at disse studerende er faktisk ude i den virkelige verden at få deres uddannelse, betalte grueligt, og derefter betale den institution, der kræver dette slavearbejde og tager æren for uddannelsen ugudelige pengebeløb. Det revner mig op som den mest almindelige klage især for dem, der ønsker at starte deres egen virksomhed, at de ikke har capitol. Jeg siger, du havde capitol, du gav lige det væk!

Den anden myte er, at business school er en god uddannelse for hver type af virksomhed og hver position inden for disse virksomheder. Min påstand er, at business school er kun smart for dem der ønsker at blive en administrerende direktør for en større virksomhed. Det er kun på grund af de forbindelser, der får du i business school, der lander du højt profilerede praktikophold, som får du i kontakt med de rigtige mennesker osv. Hvis du vil køre en lille virksomhed med et unikt produkt vil jeg foreslå, at du tilbringer mere tid på at udvikle dit produkt og mindre spildtid i skolen. Du vil få business kyndige i et par år, når du er oppe og kører nogen måde, og du vil ikke have spildt en masse tid og penge. Min nummer et eksempel på dette er Bill Gates, en fin forretningsmand, en af de rigeste mænd i verden, og endnu har ikke en universitetsuddannelse til hans navn. Tygge på det et stykke tid og måske vil du ændre dit sind.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.